Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Přednáška prof. Michaela P. Senga "Nejvyšší soud Spojených států amerických na historické křižovatce

Datum konání: 22.03.2024, 9:00

22. března 2024, Brno

P O Z V Á N K A

na celodenní přednášku na téma

Nejvyšší soud Spojených států amerických na historické křižovatce

profesor Michael P. Seng z University of Illinios Chicago

pátek 22. března 2024
 

v Brně v prostorách pobočky České advokátní komory (Kleinův palác, nám. Svobody 84/15)

v anglickém jazyce, bez tlumočení

počet míst je omezen, registrace na emailu: slovackova@cak.cz

PROGRAM V PŘÍLOZE

 

Prof. Michael P.Seng je přední odborník v oblasti ústavního práva, právní komparatistiky, systému federálního soudnictví v USA, oboru bytového práva a otázek spravedlivé bytové politiky. Již řadu let je spojen s John Marshall Law School v Chicagu, resp. nově "UIC School of Law", jelikož v roce 2019 se John Marshall Law School spojila s Univerzitou Illinois. UIC School of Law je jedinou veřejnou právnickou univerzitou v Chicagu.

Prof. Michael P. Seng stál u zrodu úspěšné a dlouhodobé spolupráce mezi JMLS a Českou advokátní komorou před dvaceti lety, a po celou dobu každý rok přednášel osobně v ČR českým a slovenským advokátům a koncipientům společně se svými dalšími americkými kolegy v rámci týdenních kurzů o americkém právu, které se těšily velké oblibě. V roce 2000 poskytly na tento vzdělávací projekt finanční prostředky rodiny dvou zesnulých absolventů a významných advokátů – Johna Drosta (který emigroval z ČR do USA po druhé světové válce) a Roberta Bearta. První ročník tohoto programu se uskutečnil v Luhačovicích na podzim téhož roku. Zde se pak konal v nadcházejících letech ještě několikrát a poté se přesunul na své nové místo, do Univerzitního centra Masarykovy univerzity v Telči. Během pandemie covid se kurzy uskutečnily online formou.

Prof. Seng spolupracuje rovněž s Masarykovou univerzitou v Brně, na které již řadu let realizuje konference, přednášky a diskuze se zahraničními odborníky nejen z akademického prostředí, ale také s významnými osobnostmi z právní praxe i z veřejného a politického života v USA. Masarykova univerzita prof. Sengovi udělila čestnou vědeckou hodnost doctor honoris causa v oboru právo za jeho celoživotní dílo, kterým významně přispěl a dále přispívá k rozvoji práva a právní vědy v oblasti teorie i jeho aplikace v praxi, a kterým se zasloužil o rozvoj právního prostředí v České republice. Slavnostní promoce proběhla 17. října 2018. Při příležitosti udílení čestného doktorátu byla vydána tato informační brožura.

 

PROGRAM, pdf 107kB

Zpět na kalendář akcí
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi