Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Volba předsedy a místopředsedů ČAK

ČAK má „staronového“ předsedu

V pondělí 7. listopadu 2005, proběhlo první zasedání představenstva České advokátní komory, které bylo zvoleno na 4. sněmu. Funkční období představenstva je podle novely zákona o advokacii (účinné od 27. 5. 2005) čtyřleté.

Deset přítomných (z celkem jedenácti) členů představenstva vybralo v tajné volbě ze svého středu nového předsedu ČAK, jehož funkční období bude podle organizačního řádu Komory dvouleté.

Novým – „staronovým“ předsedou České advokátní komory se stal JUDr. Vladimír Jirousek (54).

Místopředsedy České advokátní komory se v tajných volbách dále stali: JUDr. Jan Brož (55), JUDr. Michal Račok (52), JUDr. Petr Poledník (54) a JUDr. Martin Vychopeň (39). Také funkční období místopředsedů bude dvouleté, poté proběhne volba předsedy i místopředsedů z řad představenstva, přičemž nic nebrání tomu, aby stávající funkcionáři byli ve svých funkcích potvrzeni i na další dva roky.

Nové představenstvo se poté rozloučilo s odcházejícími členy představenstva předchozího. Všem byli či budou předány (podle toho, zda byli dnes přítomni) zlaté šperky v podobě loga České advokátní komory. Jménem nového představenstva jim za práci poděkoval předseda JUDr. Vladimír Jirousek.

„Staronový“ předseda ČAK předává kytici a šperk JUDr. Monice Forejtové, Ph.D., která se podílela na práci předchozího představenstva. Šperk předal i z představenstva odcházejícímu JUDr. Romanu Jelínkovi, Ph.D.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi