Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Možné pozastavení výkonu advokacie JUDr. Kramaričovi odročeno


Česká advokátní komora (její představenstvo) je oprávněna pozastavit advokátovi výkon advokacie, pokud byla na něho v trestním řízení podána obžaloba pro úmyslný trestný čin nebo pokud bylo proti němu zahájeno trestní stíhání a skutečnosti nasvědčující tomu, že byl takový trestný čin spáchán, ohrožují důvěru v další řádný výkon advokacie.

Po oznámení, že byl JUDr. Julius Kramarič obviněn ze spáchání trestného činu podplácení, si ČAK vyžádala další listiny a písemné vyjádření JUDr. Kramariče. Následně ČAK vyčkala na podání obžaloby, protože z do té doby shromážděných podkladů nebylo možné dospět k jednoznačnému závěru o ohrožení důvěry v další řádný výkon advokacie tímto advokátem.

Představenstvo ČAK možnost pozastavení výkonu advokacie JUDr. Kramaričovi projednávalo na svém zasedání na 13. 2. 2011. Při jednání byl získán poznatek, že ze strany Obvodního soudu pro Prahu 6, k němuž byla obžaloba podána, by mohlo dojít k vrácení věci Obvodnímu státnímu zastupitelství Prahy 6 k došetření v rámci předběžného projednání obžaloby. Při jednání představenstva ČAK vyplynula ještě nutnost doplnit šetření dalšími důkazy.

Z těchto důvodů představenstvo ČAK odročilo jednání ve věci s tím, že bude především učiněn dotaz na Obvodní soud pro Prahu 6, zda věc byla státnímu zástupci vrácena či nikoliv. Pokud ano, vyčká představenstvo ČAK do doby nového podání obžaloby k soudu či jiného rozhodnutí státního zástupce. Pokud ne, bude v řízení v nejkratším možném termínu pokračovat.

 

PhDr. Iva Chaloupková,
vedoucí odboru vnějších vztahů ČAK
a tisková mluvčí

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi