Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Podnět ČAK ke zrušení rozhodnutí rektora skončil podáním žaloby

Nejvyšší státní zástupkyně JUDr. Renata Vesecká rozhodla o podání žaloby proti správnímu rozhodnutí tuzemské univerzity ve věci uznání zahraničního vysokoškolského vzdělání. K podání dvou žalob přistoupila proto, aby byla zachována zákonná ustanovení při vydávání rozhodnutí o uznání zahraničního vysokoškolského vzdělání.
Česká advokátní komora byla v září 2007 autorkou podnětu, na základě kterého se nejvyšší státní zastupitelství začalo kauzou  spojenou s Mezinárodním institutem podnikatelství a práva, s.r.o. a Zakarpatskou státní univerzitou zabývat, vítá tento krok JUDr. Vesecké.
„Jsme rádi, že náš podnět vedl k podání žalob, neboť jsme přesvědčeni, že se tímto postupem řeší problém obecného významu,“ řekl předseda ČAK JUDr. Vladimír Jirousek.
ČAK odmítá uznat za srovnatelné vzdělání poskytované právnickými fakultami v ČR se vzděláním, jež poskytuje zprostředkovatelská společnost s.r.o. a neznámá ukrajinská univerzita a kterému má dodávat dodatečnou legitimitu nepřezkoumatelná uznávací procedura.

PhDr. Iva Chaloupková,
tisková mluvčí ČAK 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi