Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Kdo jsou letošní právníci roku?

1.2.2018, Ekonom, str. 57, Jaroslav Kramer

Minulý pátek proběhl v Brně již třináctý ročník největší právnické akce u nás, celojustiční soutěže Právník roku. Tedy jeden z mála večerů v roce, kdy se pod jednou střechou sešli advokáti, soudci, notáři, exekutoři, státní zástupci i podnikoví právníci proto, aby projevili uznání zkušeným kolegům. Česká advokátní komora a společnost Epravo.cz letos rozdaly sedm odborných a tři speciální ceny, včetně „nejváženější“ Právnické síně slávy. Do té vstoupil brněnský advokát a obhájce disidentů Jiří Machourek. Mezi dalšími oceněnými pak byli hned dva soudci Nejvyššího správního soudu.

V kategorii Finanční právo Barbara Pořízková a za Správní právo Karel Šimka. Cenu za Občanské právo si odnesl Zdeněk Novotný, který až do konce minulého roku působil jako soudce Nejvyššího soudu. V kategorii Lidská práva a právo ústavní zvítězil bývalý ústavní soudce Vojen Güttler. Dalších pět cen si rozebrali advokáti. Za Trestní právo obhájkyně zdravotní sestry z Rumburka Iva Jónová a za Právo IT Zdeněk Kučera z advokátní kanceláře Kinstellar.

Ocenění za Insolvenční právo se letos dočkal pražský advokát a zvláštní insolvenční správce Michal Žižlavský a v kategorii Pro bono odborná porota ocenila Alenu Vlachovou, která stojí za projektem Děti bez dluhů. Poslední cenu, Talent roku, si odnesla advokátka Linda Kolaříková z Prahy.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi