Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokátní stáž ve Francii

Česká advokátní komora ve spolupráci s Pařížskou advokátní komorou (l´Ordre des Avocats de Paris) organizuje každoročně mezinárodní stáž pro mladé zahraniční advokáty/advokátky, kteří mluví francouzsky a mají zájem o získání praktických zkušeností s francouzským právním systémem.

Stáž je dvouměsíční a probíhá zpravidla v říjnu a listopadu. Stáž je rozdělena do dvou částí – studijní a pracovní. Studijní část  probíhá  l´Ecole de Formation du Barreau v Paříži, kde se budou konat semináře zaměřené zejména na systém francouzské advokacie, advokátní etická pravidla a francouzské soudní řízení. V listopadu pak následuje praktická část stáže, kterou stážisté absolvují v pařížských advokátních kancelářích.

Požadavky na uchazeče o stáž: Tato stáž je určena advokátům/advokátkám do 40 let věku. Vyžaduje se výborná znalost francouzského jazyka, včetně znalosti francouzské právní terminologie. Advokát/ka musí být pojištěn/a.

Financování stáže: Studijní a praktická část stáže je kompletně hrazena Pařížskou advokátní komorou. Náklady cesty do Francie a zpět, stejně jako náklady na ubytování a stravu ponese účastník.

Pro termíny a informace o výběrovém řízení sledujte: https://www.cak.cz/scripts/detail.php?pgid=69 

Zprávy advokátů ze stáží z minulých let si můžete přečíst níže:

Zpráva ze stáže 2019, pdf 114kB
Zpráva ze stáže 2013, pdf 180kB
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi