Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Předseda ČAK pokřtil nový komentář k advokátnímu tarifu

Předseda České advokátní komory Martin Vychopeň pokřtil 9. března 2016 v sídle ČAK v pražském Kaňkově paláci nový komentář k advokátnímu tarifu. Publikaci „Odměna advokáta. Advokátní tarif a související otázky“ vydalo ve své komentářové řadě nakladatelství Wolters Kluwer ve spolupráci s nakladatelstvím Havlíček Brain Team. V čele celkem devítičlenného autorského kolektivu stála dlouholetá členka sekce ČAK pro advokátní tarif Daniela Kovářová.

Do knihy dále přispěl právní historik a emeritní soudce Ústavního soudu Stanislav Balík (jak jinak, než kapitolkou o advokátním tarifu z pohledu historie), advokátní tarif z pohledu rozhodce rozebral dlouholetý předseda rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR Bohuslav Klein, odměňováním advokáta při úpadku klienta a advokátním tarifem z pohledu insolvenčního správce se zabýval předseda odborné sekce ČAK pro insolvenční právo, předseda rady expertů Asociace insolvenčních správců a člen představenstva ČAK  Michal Žižlavský.

Na problematiku advokátního tarifu z hlediska veřejných zakázek si „posvítili“ místopředseda ČAK Robert Němec se svojí  kolegyní, advokátkou Lucií Diblíkovou, tarifem při zastupování v soudním řízení se zabývala členka legislativního odboru ČAK Petra Vráblíková. Svými zkušenostmi přispěla do publikace i soudkyně Krajského soudu v Praze Hana Tichá. Autorem úvodního slova je kmotr knihy Martin Vychopeň.

Publikaci, která komplexně analyzuje problematiku advokátní odměny, si budou moci advokáti objednat za zvýhodněné ceny. Podrobnější informace a objednávkový list přinese Bulletin advokacie č. 4/2016.

ivac

Foto: Marie Blahnová

Popisek foto:

Společné foto většiny členů autorského kolektivu. Zprava doleva: Martin Vychopeň, Michal Žižlavský, Daniela Kovářová, Hana Tichá, Stanislav Balík a Robert Němec.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi