Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Dny práva 2017

Datum konání: od 09.11.2017, 0:00 do 10.11.2017, 23:59

V Brně ve dnech 9. až 10. listopadu 2017

Vážení,
 
dovolte nám, abychom Vás a Vaše spolupracovníky pozvali na mezinárodní konferenci „DNY PRÁVA 2017“, která se uskuteční v Brně ve dnech 9. až 10. listopadu 2017.

Katedra občanského práva zajišťuje v rámci této konference jednu ze sekcí konference, nazvanou „Reforma civilního procesu“.

Anotace sekce: Civilní sporné řízení je v současné době upraveno v občanském soudním řádu č. 99/1963 Sb. Tento předpis vznikl v jiných společensko-politických poměrech a byl původně založen na dnes nepřijatelném ideologickém pojetí. Po celé řadě novel, jež byly přijímány postupně po roce 1989, je občanský soudní řád dnes zcela nepřehledný a v řadě ohledů nevyhovující předpis, jenž deformuje či zcela postrádá úpravu řady klasických institutů civilního sporného procesu a jemuž chybí jakákoliv koncepce. Reforma civilního procesu je z tohoto hlediska nevyhnutelná. V souladu s tím byl také v průběhu letošního léta dokončen věcný záměr civilního řádu soudního, v němž je vytyčen směr, jímž by se budoucí úprava měla vydat. Konference se bude zabývat nejen podněty vyplývajícími z tohoto věcného záměru, ale také palčivými problémy současné úpravy a možnostmi jejich překonání. Vítaným obohacením budou příspěvky, v nichž bude představena zahraniční zkušenost s reformou civilního procesu.

Program sekce bude veden v českém jazyce. Příspěvky lze přednést a odevzdat i v jazyce slovenském či anglickém; tyto jazyky nebudou tlumočeny.

Bude pro nás velkým potěšením, zúčastníte-li se této konference. Současně prosíme o seznámení Vašich spolupracovníků s touto pozvánkou. Přihlásit na konferenci se lze na www.dnyprava.cz do 22. října 2017.


Publikované výstupy:
•        přehled anotací a klíčových slov, který bude uveřejněn před konáním konference v elektronické podobě na webových stránkách konference
•         postkonferenční recenzovaný sborník s přiděleným ISBN ve formě e-book (PDF) přístupný prostřednictvím vědeckého portálu Právnické fakulty Masarykovy univerzity.
 


Na setkání se těší
 
doc. JUDr. Petr Lavický, Ph.D.       JUDr. Eva Dobrovolná, Ph.D., LL.M.
odborný garant sekce                        organizační garantka sekce

 

Zpět na kalendář akcí
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi