Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Okamura (SPD): Ukázkou občanské odvahy není kejhání v bezpečí mainstreemového stáda. Zastaňte se nepopulární Samkové

26.5.2016, parlamentnilisty.cz

Interpelace na premiéra Sobotku na 47. schůzi sněmovny 26. května 2016 ve věci kauzy kolem advokátky Samkové, která je trestána za svůj názor:

Vážený pane premiére, advokátka Klára Samková je vyšetřovaná Advokátní komorou za její veřejné vystoupení v Poslanecké sněmovně, kde upozornila na nebezpečí islámu a srovnala ho s nacismem a komunismen. Disciplinární řízení v rámci Advokátní komory může skončit až vyloučením dr. Samkové, což by znamenalo zákaz další advokátní praxe.

Pane premiére, tuto a další kauzy vnímám jako další pokus veřejně a exemplárně trestat ty, kdo mají jiný než oficiální názor.

Celá vláda se nedávno předháněla v tom, že je solidární s HateFree, kdy se tento byznysový koncept stal obětí inscenované provokace, která měla poškodit a dehonestovat kritiky islámu.

Nestojí vám a vládě za zamyšlení, postavit se veřejně za svobodu slova, a to i těch s kterými nesouhlasíte? Ukázkou občanské odvahy není kejhání v bezpečí mainstreemového stáda, ale schopnost postavit se i za nepříjemnou pravdou nebo se zastat nepopulárního člověka.

Mám pro vás výzvu. Najděte vy a vaše vláda a zastaňte se lidí pronásledovaných za jiné názory. Ne kvůli nim, ale kvůli vám. Jinak čas vaší vlády bude v historii označený za nástup nové totality. Žádám vás o názor na výše uvedené.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi