Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Informace k pre-congress semináři

 

 
AIJA Pre-congress seminar

26. srpna 2014 v Praze
 
„The future of arbitration and ADR practice in Central and Eastern European countries”
 
Ve dnech 26. - 30. srpna 2014 se v Praze uskuteční výroční kongres AIJA, Mezinárodní asociace mladých právníků. V souvislosti s kongresem proběhne také úvodní jednodenní seminář, tzv. „AIJA Pre-congress seminar“, a to 26. srpna 2014 v Praze. Tématem je „The future of arbitration and ADR practice in Central and Eastern European countries.”
 
Seminář bude zaměřen na poslední vývoj a současné tendence na poli mezinárodní arbitráže a v oblasti Alternative Dispute Resolution (ADR), zejména pak na současné osvědčené postupy používané ve střední a východní Evropě. Co nás mohou země střední a východní Evropy naučit? Existuje v arbitrážních postupech stále nějaký významný rozdíl mezi státy západní a střední/východní Evropy? Je v arbitráži a ADR prostor pro obecné online postupy? Spolu se zamyšlením nad těmito otázkami seminář seznámí účastníky se systémy a mechanismy Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky, který funguje jako jediný rozhodce ve sporech týkajících se názvů .eu domén. Součástí semináře bude také diskuze o tom, jak se jako advokát do mezinárodní arbitráže zapojit.
 
Michelangelo Cicogna, partner advokátní kanceláře De Berti Jacchia v Miláně a předseda Arbitrážní komise AIJA, k tomu dodává: „Semináře AIJA mají vždy vysokou vědeckou úroveň a Praha nebude v tomtovýjimkou. Prvotřídní rozhodci z mnoha různých jurisdikcí se s přítomnými podělí o své znalosti a zkušenosti a z praktického hlediska s nimi prodiskutují aktuální témata rozhodčích řízení. Úvodní seminář, kterého se budou účastnit podnikoví právníci významných společností, kteří budou advokátům předávat své zkušenosti, bude také jedinečnou příležitostí k navazování kontaktů. Vřele zvu všechny české advokáty, aby se k nám v Praze připojili. „Duch AIJA“ udělá z tohoto semináře nezapomenutelný zážitek.“
 
Zúčastnit se úvodního semináře je možné i bez nutnosti registrace na celý kongres. Nicméně těm, kteří se přihlásí i na kongres, bude poskytnuta sleva. Účast na pre-congress semináři není omezena věkem účastníka.
 
Kompletní program pre-congress semináře naleznete ZDE. Informace k celému kongresu AIJA jsou k dispozici na internetových stránkách kongresu http://prague.aija.org.
 
 

 

 

 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi