Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokátní stáž v Paříži 2023 - uzávěrka prodloužena do 18.6.2023

říjen-listopad 2023

Advokátní stáž v Paříži 2023

Pařížská advokátní komora (l´Ordre des Avocats de Paris) organizuje i v tomto roce dvouměsíční mezinárodní stáž pro mladé zahraniční advokáty/advokátky do 40 let věku, kteří mají zájem o získání praktických zkušeností s francouzským právním systémem a navázání cenných profesních kontaktů.

Stage International je osmitýdenní stáž pro advokáty/advokátky hovořící francouzsky, která se uskuteční v termínu říjen a listopad 2023 (přesná data budou upřesněna).

Studijní část stáže probíhá v l´Ecole de Formation du Barreau v Paříži, kde se budou konat semináře zaměřené zejména na systém francouzské advokacie, advokátní etická pravidla a francouzské soudní řízení. Poté bude následovat praktická část stáže, kterou stážisté absolvují v pařížských advokátních kancelářích.

Financování stáže:
Studijní a praktická část stáže je kompletně hrazena Pařížskou advokátní komorou. Náklady na cestu do Francie a zpět, stejně jako náklady na ubytování a stravu nese účastník. Praktické tipy na ubytování lze získat od účastníků z předchozích let.

Požadavky na uchazeče o stáž:
Tato stáž je určena advokátům/advokátkám do 40 let věku. Je vyžadována výborná znalost francouzského jazyka, včetně znalosti francouzské právní terminologie. Advokát/ka musí mít sjednáno pojištění občanské odpovědnosti.

Přihlašování:
Probíhá prostřednictvím České advokátní komory. Termín pro přihlašování do výběrového řízení je neděle18. 6. 2023. Váš strukturovaný životopis s fotkou, motivačním dopisem, obojí ve francouzském jazyce, zašlete prosím na Odbor mezinárodních vztahů ČAK Mgr. Veronice Slováčkové (slovackova@cak.cz). Výběrové řízení proběhne následně online dle předchozí individuální domluvy.

************************************************

Oficiální informace ke stáži najdete ZDE.
Recenzi z minulého ročníku stáže si můžete přečíst ZDE.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi