Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Upozornění na zneužití údajů advokátního koncipienta

Advokátní koncipientka Mgr. Tereza Otavová (ev.č. ČAK 45180) upozorňuje, že v souvislosti s výkonem koncipientské praxe byly zneužity její údaje, když byla jejím jménem odeslána minimálně jedna falešná SMS fyzické osobě, které s největší pravděpodobností měly být vyplaceny peníze z advokátní úschovy.

"Dotyčná osoba mi řekla, že prý mám spolupracovat s paní Mgr. Renátou Rašínovou. Ta měla dotyčné klientce zajistit vyplacení finančních prostředků, nejspíše za prodej domu. Peníze se údajně měly nacházet v advokátní úschově, kterou jsem měla zajišťovat já. Jakožto koncipient samozřejmě advokátní úschovy zprostředkovat nemohu a ani můj školitel tuto službu neposkytuje," zdůraznila Mgr. Otavová. 

Podvedená klientka pravdivost svých tvrzení a oprávněnost nároku na vyplacení peněz dokladovala SMS, která jí přišla z telefonního čísla 704 490 754. "Toto telefonní číslo není na internetu dohledatelné, každopádně o mé číslo se skutečně nejedná. I přesto byla SMS podepsána mým jménem. Podotýkám, že v ČR není jiného koncipienta se stejným jménem a titulem, tedy Mgr. Tereza Otavová," sdělila koncipientka.

Žádná Mgr. Renáta Rašínová není zapsaná jako advokátka v seznamu matriky ČAK.

"Tímto vyzývám ostatní kolegy k obezřetnosti. Pokud se na Vás obrátí klienti, že se cítí býti podváděni osobami zmíněných jmen, prosím, abyste mi tuto informaci předali," žádá Otavová.

 

 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi