Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Výzva předsedy ČAK JUDr. Roberta Němce, LL.M. advokátkám a advokátům v souvislosti s aktuální epidemickou situací

Vážené kolegyně,
Vážení kolegové,

dne 23. listopadu 2021 se na Českou advokátní komoru obrátil generální ředitel Vězeňské služby České republiky brig. gen. Mgr. Simon Michailidis, MBA s prosbou o součinnost advokátů při snaze Generálního ředitelství Vězeňské služby maximálně eliminovat riziko šíření nákazy infekčního onemocnění COVID-19 v prostředí věznic a vazebních věznic, a to využíváním možnosti komunikace advokátů s vězněnými klienty online.

Jako předseda České advokátní komory bych rád tuto prosbu podpořil, a proto si dovoluji vyzvat všechny advokáty, aby v případech, kdy osobní kontakt s vězněným klientem není nezbytně nutný, využívali možnosti komunikovat s vězněným klientem online prostřednictvím aplikace Skype.

Připomínám, že tento způsob komunikace je možný od 16. dubna 2020 díky projektu „Skype obhajoba“, který realizovala Vězeňská služba ČR spolu s Českou advokátní komorou.

Informace k tomuto projektu byly publikovány ve článcích na www.advokatnidenik.cz dne 16. dubna 2020: Nepřehlédněte: V ČR se zavádějí Skype obhajoby, zrychlil je nouzový stav a 20. dubna 2020: Pokračování informací a rad jak efektivně na Skype obhajoby, pročež na ně odkazuji.
Děkuji za pochopení a spolupráci,

JUDr. Robert Němec, LL.M.

předseda ČAK

Žádost generálního ředitele Vězeňské služby ČR k opatřením, zamezujícím šíření nemoci COVID, pdf 186kB
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi