Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Oznámení o zneužití jména advokáta

JUDr. Alexandra Nováčková (ev.č. ČAK 15445) advokátní veřejnosti oznamuje, že její jméno a adresa advokáta byly zneužity při pokusu vylákat z fyzické osoby vysokou peněžitou částku:
„Dne 5. listopadu 2020 jsem byla kontaktována panem Cihelnou (bližší osobní údaje neznám, tyto mi teprve budou známy). Pan Cihelna byl prý osloven osobou vydávající se za mého spolupracovníka s nabídkou založit společnost s.r.o.. Já, jakožto advokát, jsem údajně měla při zakládání společnosti s.r.o. požadovat úhradu ve výši 79.000 Kč. Tuto částku jsem podle, zdůrazňuji falešného spolupracovníka, měla osobně investovat. Tento je pak mým jménem vylákal na panu Cihelnovi.

Za tímto účelem tzv. spolupracující osoba vytvořila mým jménem e-mailovou adresu, která se zobrazuje jménem „Alex novackova“ a tato zní a.k._alex@yahoo.com. V emailové komunikaci, kterou evidentně nepsala osoba právně vzdělaná, se objevují paskvily v podobě slovních spojení: „investice společného jmění společnosti“ apod. Daná osoba se v e-mailu podepisuje jako JuDr.Alex či JuDr. Alex Nováčková.

Pan Cihelna posléze žádal další podklady od údajné spolupracující osoby s mou osobou jakožto advokátem. Tento můj falešný spolupracovník mu měl sdělit, že od mé asistentky má informaci, podle které jsem zemřela na Covid,“ sdělila JUDr. Alexandra Nováčková.  

K tomuto JUDr. Nováčková uvádí: „Nikdy jsem při výkonu advokacie nepoužívala jinou e-mailovou adresu než následující: anovackova@anak.cz, office@anak.cz. Obě adresy jsou uvedeny na stránkách www.anak.cz, tyto jsem rovněž sdělila České advokátní komoře jako kontaktní informace pro Vyhledávač advokátů a advokátních koncipientů. Messenger, po němž jsem měla rovněž komunikovat, nemám.     
Dotyčná osoba zneužívající mé jméno nemohla omylem nikoho zaměnit, neboť vždy uváděla mé jméno Alexandra Nováčková jako advokáta a sídlo Třebíč. Podotýkám, že ani jiný advokát tohoto jména není.“

Advokátka Nováčková v této věci zvažuje podání trestního oznámení.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi