Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Právě vyšla exkluzivní publikace "Advokáti proti totalitě"

Právě dnes v podvečer oslav pádu totality vyšla kniha autorů Petra Tomana a Ondřeje Šebesty Advokáti proti totalitě. Její slavnostní křest proběhne v úterý 5. listopadu 2019 v rámci stejnojmenné konference, kterou pořádá Česká advokátní komora ve Velké porotní síni Vrchního soudu v Praze.

Kniha představuje životní osudy jedné advokátky, osmi advokátů a jednoho advokátního koncipienta. Každému z nich postavilo dvacáté století, ve kterém žili, do cesty nejednu životní křižovatku. Osudovou volbu, kudy dál: zda se přizpůsobit režimu a jako mnozí jiní podlehnout strachu o sebe a své blízké, nebo odvážným bojem za právo a spravedlnost se totalitě vzepřít. Každý z těch deseti se vydal správným směrem. S vědomím vlastního ohrožení i tušením trýznivých obětí. Někteří strávili desítky let v komunistických kriminálech, jiní museli navždy opustit advokacii a jeden z nich byl dokonce v zinscenovaném politickém procesu odsouzen k trestu smrti. Všichni ohrozili své rodiny i své blízké. Nikdo z nás, kteří žijeme v 21. století, by s nimi neměnil. O to víc je třeba vážit si jejich statečných činů i rozhodnutí.

Kniha je součástí projektu Advokáti proti totalitě, kterým Česká advokátní komora v roce 30. výročí listopadové revoluce 1989 připomíná principy, na nichž je advokacie postavena: nezávislost, mlčenlivost a samospráva. Osudy advokátů, na které je advokacie právem hrda, nesmí být nikdy zapomenuty. Jako zdvižený ukazováček musí připomínat, že boj proti totalitě nekončí ani v době veskrze demokratické.

Knihu vydala Mladá fronta a.s. ve spolupráci s Českou advokátní komorou. Objednat lze na e-shopu www.kniha.cz ZDE.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi