Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokátní stáž v Paříži 2019

7.října - 29. listopadu 2019

Advokátní stáž v Paříži 2019

Pařížská advokátní komora (l´Ordre des Avocats de Paris) organizuje i v tomto roce mezinárodní stáž pro mladé zahraniční advokáty/advokátky, kteří mluví francouzsky a mají zájem o získání praktických zkušeností s francouzským právním systémem. Stáž je dvouměsíční, proběhne od 7.října do 29. listopadu 2019 a bude rozdělena do dvou částí – studijní a pracovní.

Studijní část stáže se uskuteční v měsíci říjnu v l´Ecole de Formation du Barreau v Paříži, kde se budou konat semináře zaměřené zejména na systém francouzské advokacie, advokátní etická pravidla a francouzské soudní řízení. V listopadu pak následuje praktická část stáže, kterou stážisté absolvují v pařížských advokátních kancelářích.

Požadavky na uchazeče o stáž:

Tato stáž je určena advokátům/advokátkám do 40 let věku. Vyžaduje se výborná znalost francouzského jazyka, včetně znalosti francouzské právní terminologie. Advokát/ka musí být pojištěn/a.

Financování stáže:

Studijní a praktická část stáže je kompletně hrazena Pařížskou advokátní komorou. Náklady cesty do Francie a zpět, stejně jako náklady na ubytování a stravu ponese účastník.

V případě zájmu o stáž zašlete prosím Váš strukturovaný životopis s fotkou, motivační dopis, obojí ve francouzském jazyce na Odbor mezinárodních vztahů České advokátní komory k rukám Mgr. Veroniky Slováčkové ( slovackova@cak.cz ). V životopise prosím uveďte i Vaše aktuální kontaktní údaje, včetně telefonu a e-mailu. Následně budete pozváni na pohovor, který se uskuteční v úterý dne 21. května 2019 v sídle ČAK v Praze.

Uzávěrka přihlášek je 14. května 2019.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi