Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Vstupenky na galavečer PR 2018 zcela rozebrány: Je systém spravedlivý?

Vstupenky na galavečer Právníka roku 2018 byly 21. listopadu 2018 rozebrány během 3 (přesněji 3 minut 40 sekund) od spuštění systému online rezervací – formulář byl odblokován přesně v 10:00:00, a to podle přesného času, zjištěného na www.presnycas.cz.

Pracovníci ČAK se obratem stali terčem zcela nenávistných a podezřívavých telefonů těch advokátů a advokátek, na které vstupenky nezbyly. Upřímně, za poslední roky jsme na to zvyklí, letos ale situace eskalovala. Někteří spílají, že měli na svém PC čas 10:03 a již se na ně vstupenky nedostaly. A kde že zůstal spravedlivý přístup? Jsou v tom prý jen podvody…

Tak tedy, trocha vysvětlení: 
Každý počítač se časově synchronizuje samostatně a je bohužel možné, že čas uvedený na obrazovce vašeho monitoru může být posunutý, a to buď zpožděně, nebo napřed. Nastavení uživatelských koncových PC ale ČAK ovlivnit nemůže. Stejně jako Česká pošta a jiné doručovací společnosti, tak i online připojení může být zpomalené. Pokud navíc v jednu sekundu odklikne formulář několik set osob najednou, pak se pochopitelně tyto žádosti automatizovaně seřídí do fronty a online systém je přijímá rovněž automatizovaně, bez zásahu pracovníka ČAK. A jakmile je naplněna nastavená kapacita, systém další žádosti o rezervace zablokuje.

Žádný rezervační systém nikdy nebude zcela dokonalý a vždy někdo může mít pocit, že zrovna k němu nebyl spravedlivý, ale letošní online systém je zatím to nejlepší a nejefektivnější, co bylo možné pro rezervaci vstupenek připravit.
 
Galavečer Právníka roku je každoročně velmi žádaná akce a bohužel kapacita sálů, v nichž je pořádán (a volíme největší sály v Praze a v Brně), nedovolí nikdy uspokojit všechny zájemce. A jestli hraje roli, že je advokátem z Prahy nebo z Moravy (z Moravy to prý trvá déle se připojit, ušili jsme to prý na míru jen Praze – i to byl jeden z argumentů, kterými nás neúspěšní zavalili) skutečně nerozhoduje, vzdálenost v elektronickém světě není důležitá. Navíc, dali jsme si tu práci a přepočítali úspěšné rezervace – 42 procent z nich je mimopražských.
 
Pracovníci ČAK vynaložili veškeré úsilí, aby systém byl na startu opravdu maximálně spravedlivý ke všem. Týdny testovali online přihlašovací systém, včas a řádně informovali v BA advokátní veřejnost o jeho zavedení a podmínkách, které s ním souvisejí.
 
Pokud se na vás vstupenky nedostaly pár minut od spuštění, je velmi pravděpodobné, že ač jste pro rezervaci udělali maximum, někdo byl prostě rychlejší. Tak to v životě prostě chodí.
 
Nevyčítejte svoji neúčast na galavečeru vašim asistentkám ani zaměstnancům ČAK. I další z nařčení, že formulář vyplňovali roboti je nesmyslné, tento formulář byl vytvořen unikátně a nikdo dopředu nevěděl, jaké informace a v jaké formě budou k vyplnění potřeba.
 
Odbor vnějších vztahů a IT pracovníci ČAK

 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi