Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Nepřehlédněte! Nový požadavek na obsluhu Czech POINTu

Advokáti, kteří provádí autorizovanou konverzi dokumentů a mají z tohoto důvodu přístup do CzechPOINT@office, musí věnovat pozornost svým elektronickým certifikátům, které používají. Od 20. 9. 2018 bude možné provádět konverze pouze prostřednictvím kvalifikovaného certifikátu, který je uložen na certifikovaném prostředku, tedy např. na čipové kartě nebo na USB tokenu. Dosavadní kvalifikovaný certifikát, který je uložený v operačním systému počítače, již nebude od uvedeného data postačovat a nebude možné jej použít.

V případě komerčních certifikátů, používaných pro přihlášení do systému Czech POINT, se nic nemění. Není vyžadováno jejich umístění v certifikovaném zařízení.

Pokud už certifikát na certifikovaném prostředku uložen máte, doporučujeme Vám ověřit si u certifikační autority, která Vám certifikát vydala, zda tyto certifikační prostředky splňují podmínky stanovené nařízením eIDAS.

Více informací viz zde: http://www.czechpoint.cz/public/kvalifikovane-elektronicke-podpisy-dle-narizeni-eidas-novy-pozadavek-na-obsluhu-czech-pointu/

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi