Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Podrobné informace k programu oslav 100 let české a slovenské advokacie

 

Česká advokátní komora zve aktivní advokátky a advokáty (včetně rodinných příslušníků) k účasti na oslavách, které jsou součástí oficiálních státních oslav „Společného století“ a jimž poskytlo prestižní záštitu i Ministerstvo kultury, které je gestorem oslav v ČR.

Záhy po vzniku první republiky se v Luhačovicích koncem roku 1918 sešli zástupci české, moravské, slezské, slovenské a zakarpatské advokacie, aby jednali o tom, jak advokacie bude nadále v nové republice fungovat.



Bez nadsázky byly tehdy položeny základy budoucího samosprávného profesního uspořádání, v němž advokacie, s totalitním intermezzem, funguje a rozvíjí se dodnes.

Představenstva České a Slovenské advokátní komory jsou přesvědčena, že je naší povinností znát vlastní historii a zároveň vzdát hold advokátům – zakladatelům!

Proto se sejdeme ve dnech 20. – 23. září 2018 a společně (včetně zástupců zakarpatské advokacie) si 100 let staré události v Luhačovicích připomeneme.



Připravili jsme program nejen pro advokáty, ale i pro jejich rodinné příslušníky, aby si poslední letní prodloužený víkend každý mohl užít, přičemž pro advokáty je připraven na pátek odborný program.


Vzhledem k rozmanité nabídce akcí, které ČAK a SAK pro advokáty a jejich rodinné příslušníky připravily, byl založen transparentní účet, aby ke zdaru oslav výročí mohl přispět každý finančním darem dle vlastní úvahy.

Číslo transparentního účtu v ČR: 115-7216000247/0100

Pokud pošlete finanční dar, můžete si pro daňové účely stáhnout darovací smlouvu níže na této stránce.

Upozorňujeme, že zaslání příspěvku neznamená automatickou registraci, prosíme, zaregistrujte se přes registrační formulář.


RÁMCOVÝ PROGRAM Čtvrtek 20. 9. 2018

  • Individuální příjezd do Luhačovic a ubytování v hotelích, které smluvně zajistily ČAK a SAK.
  • Pro ubytování je nutné si přímou cestou zarezervovat hotel – pro více informací kontaktujte pracovníky ČAK na e-mailu oslavyadvokacie@cak.cz.
  • Přijet a ubytovat se mohou i rodinní příslušníci – vítáni jsou partneři a partnerky včetně potomků, pro všechny bude v sobotu připraven sportovně-relaxační program.

Pátek 21. 9. 2018

PRO ADVOKÁTY: ODBORNÁ KONFERENCE

Místo konání: Městský dům kultury Elektra v centru Luhačovic, konference a celé oslavy budou probíhat pod záštitou starostky města Luhačovice.



Čas: 9.00 – 18.00

Doprava: pendlujícími autobusy z hotelů i zpět, rozpis příjezdů a odjezdů bude k dispozici v Infocentru hotelu, budova Harmonie I.

Dopolední program konference bude slavnostní, s hlavními historickými referáty o vývoji české, slovenské a zakarpatské advokacie během uplynulých 100 let a se zdravicemi zahraničních a českých justičních hostů.

Odpolední program bude rozdělen na dva odborné panely:

  • Konference o dějinách advokacie (přednášky k tématům, jak se vyvíjela povinnost mlčenlivosti v průběhu století, o významných osobnostech z řad advokátů, které bojovaly proti totalitním režimům, ženy a advokacie v průběhu století atd.)
  • Konference k aktuálním problémům českého a slovenského práva a advokacie (přednášky k tématům ataků na základní pilíře fungování advokacie, aktuální problematiky v oblasti trestního, soukromého a advokátního práva, informace o aktuálních problémech v SR atd.)

Konference se zúčastní čeští i slovenští advokáti, delegace advokátů z Užhorodu, zahraniční hosté z nadnárodních advokátních organizací a sousedních advokacií, představitelé dalších českých a slovenských právnických stavů.
Podrobný program konfderence naleznete ZDE.
 

Konference je nedílnou součástí nabídky na prodloužený víkend, pro advokáty bez konferenčních poplatků, včetně coffeebreaků a konferenčního oběda. Pokud bude volná kapacita, lze se jí zúčastnit i samostatně bez dalšího pobytu v Luhačovicích. Opačný způsob, tedy jen účast na víkendovém dění bez účasti na konferenci, není možný.


PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY:

Pátek bude zcela volným dnem s možností využití wellness hotelu Harmonie, které bude v provozu pro pouze pro účastníky oslav a zdarma (vyjma speciálních procedur a masáží, které bude možné si se slevou objednat a rezervovat při dojezdu do hotelu), a dále využít zcela volně a individuálně den k procházkám po lázeňském městě, po lázeňských pramenech, v okolní přírodě, k projížďkám po blízké přehradě…


Sobota 22. 9. 2018

Jde o poslední letní sobotu, a tak jsou oslavy v tento den pojímány zcela neformálně tak, aby si je účastníci mohli užít se svými blízkými v přírodě či na sportovištích a mohli při nich relaxovat. Společně se pak všichni sejdeme vpodvečer.

A co váš čeká?
 

  • TENISOVÉ KURTY (LÁZEŇSKÉ NÁM. 95) Můžete přijít sledovat zápasy kolegů, kteří si      zarezervovali některý ze tří kurtů.
  • FOTBAL (SPORTCENTRUM, HRADISKO 1029) 10:00 Slavnostní výkop mezistátního utkání Advokáti ČR – Advokáti SR, přijďte fandit do publika! Po skončení utkání si zde můžete individuálně zahrát.
  • BASKETBAL (SPORTCENTRUM, HRADISKO 1029) 10:30 Slavnostní zahájení mezistátního utkání Advokáti ČR – Advokáti SR, přijďte fandit do publika!
  • VOLEJBAL (SPORTCENTRUM, HRADISKO 1029) 13:00 Slavnostní zahájení mezistátního utkání Advokáti ČR – Advokáti SR, přijďte fandit do publika! Po skončení utkání si zde můžete individuálně zahrát.
  • BADMINTON (SPORTCENTRUM, HRADISKO 1029) Stále volné časy k rezervaci hřiště – informujte se v INFOCENTRU.
  • MINIGOLF (LUHAPARK, JURKOVIČOVA ALEJ 77) 9:00 – 17:00 Přijďte si zahrát kdykoliv během dne, hole, hrací lístky a tužky na místě k dispozici, hrací lístky při odchodu odevzdejte, večer budou vyhodnoceny kategorie juniorů a dospělých.
  • PŮJČOVNA LODĚK A ŠLAPADEL (NA HRÁZI PŘEHRADY, OD HOTELU HARMONIE VPRAVO) Možnost telefonické rezervace: 775/002 251, za příznivých povětrnostních podmínek otevřeno od 11 do 18 hodin, aktuální stav si můžete ověřit ZDE:
  • WELLNESS CENTRUM HOTELU HARMONIE Otevřeno: pá + so 7.00 – 22.00, ne 7.00 – 15.00, vstupné ZDARMA, seznam dalších placených procedur a jejich objednávání na recepci hotelu Harmonie s 15% slevou.
  • SEMINÁŘ PARTNERSKÉ VZTAHY VÁŽNĚ I NEVÁŽNĚ 14.00 – 16.00, Harmonie II, vstup možný bez předchozí registrace. Seminář připravila Unie rodinných advokátů, vystoupí: JUDr. Daniela Kovářová, prezidentka Unie rodinných advokátů a spisovatelka, doc. MUDr. Radim Uzel, CSc., gynekolog, porodník, sexuolog a čestný předseda Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu, a prof. PaeDr. ThDr. MUDr. Max Kašparů, Ph.D., psychiatr, pedagog a řeckokatolický kněz.  O doprovodný program se postará Blanka Kovářová a její houby, které nezabíjejí, ale léčí (možnost jejich zakoupení na místě).
  • ADVOKÁTNÍ BĚH NA 5 KM 15:00 Slavnostní start pod hotelem Harmonie, po trase běhu traťoví komisaři a občerstvení, večer budou oceněni vítězové kategorie muži/ženy. STÁLE SE JEŠTĚ MŮŽETE PŘIHLÁSIT I VY – INFORMUJTE SE V INFOCENTRU.



Zarezervovat si pro sebe či svůj tým sportoviště a časy na nich mají čeští i slovenští účastníci oslav možnost prostřednictvím přiložených online přihlašovacích systémů na jednotlivé sporty a časy, a to ZDE. Stále jsou
Nezapomeňte si včas sportoviště rezervovat!

 

VEČERNÍ SPOLEČENSKÝ PROGRAM:
17:30    Slavnostní zahájení, předání cen ze sportovních klání
18:00    Rautové občerstvení – terasa, přilehlá restaurace, prostory pod hotelem
19:00    Koncert Janky Kirschner, po přestavbě podia koncert Janka Ledeckého
21:50    Slavnostní ohňostroj
22:00    Cimbálovka a pokračování rautu i v 1. patře hotelu Harmonie.

BĚHEM CELÉHO VEČERA OBČERSTVENÍ A NÁPOJE VČETNĚ BURČÁKU NA TERASE HOTELU HARMONIE A V PROSTORU POD NÍM.


Neděle 23. 9. 2018

Pro všechny účastníky zcela volný program, check-out.

Vzor darovací smlouvy, docx 219kB
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi