Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Právníci roku 2016

9.2.2017, Ekonom, str. 55, Jaroslav Kramer

Zastánci diverzity a rovných příležitostí by měli z dvanáctého ročníku celojustiční soutěže Právník roku jistě radost. Z jedenácti cen si na pódium pražského Top Hotelu hned pro pět přišly ženy. A nutno dodat, že se jednalo veskrze o výrazné právnické osobnosti. Cenu si odnesly pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová (trestní právo), exministryně spravedlnosti Daniela Kovářová (rodinné právo) a advokátka Monika Novotná (finanční právo).

Do právnické síně slávy vstoupila bývalá předsedkyně Nejvyššího soudu Iva Brožová. Mimo soutěž získala cenu sv. Yva (tedy patrona všech právníků) za mimořádný přínos české justici Ivana Švehlová, ve funkci končící předsedkyně Krajského soudu v Praze.

Mezi vítězi byli samozřejmě i muži, jako Ladislav Muzikář, soudce Městského soudu v Praze, který patří k nejlepším současným odborníkům v oboru dědického práva, anebo advokát Tomáš Dobřichovský, uznávaný odborník v oblasti práva duševního vlastnictví, expert na pracovní právo advokát Ladislav Jouza či akademik David Kosař. Cenu za pro bono pomoc si odnesl advokát Viktor Rossmann, který bezplatně pomáhá seniorům hlavně v boji s takzvanými šmejdy.

Pořadatelé Právníka roku, Česká advokátní komora a společnost Epravo.cz, ocenili také mladé talenty. Mimochodem takovou cenu před deseti lety získala i sama Lenka Bradáčová.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi