Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokátní stáž v Německu - pozor!!! uzávěrka přihlášek do 17. února 2009

Německá nadace pro mezinárodněprávní spolupráci (Deutsche Stiftung für Internationale Rechtliche Zusammenarbeit E.V.) pořádá společně s Německou spolkovou advokátní komorou (Bundesrechtsanwaltskammer) a Německým advokátním spolkem (DeutschenAnwaltVerein) ve dnech 21. 6. až 1. 8. 2009 stáž pro mladší advokáty/advokátky. Čechům jsou nabízena 1 - 2 místa, bude záležet na celkovém počtu přihlášených kandidátů. Cílem projektu je získání, resp. prohloubení si základních znalostí o německém právu a seznámení se s chodem německých advokátních kanceláří.

Harmonogram stáže:
21. 6. 2009 příjezd do Bonnu
22. – 30. 6. 2009 úvodní seminář v Bonnu (německé a evropské civilní a obchodní právo)
2. – 28. 7. 2009 odborná praxe v advokátní kanceláři (o umístění uchazeče rozhodne Nadace, kandidáti si však mohou sami navrhnout advokátní kancelář v Německu, v níž by měli zájem absolvovat praktickou část stáže)
29. – 31. 7. 2009 závěrečný seminář – vyhodnocení
1. 8. 2009  návrat

Pořadatelé zajišťují a hradí:
- ubytování  po dobu seminářů v Bonnu,
- jízdné z Bonnu do místa praxe a zpět,
- ubytování po dobu výkonu praxe,
- pojištění pro případ nutných lékařských výloh.

Pořadatelé poskytují účastníkům stáže kapesné ve výši 550 €.
Náklady na cestu do Bonnu a zpět si hradí účastníci sami.

Kdo se může přihlásit?
Advokáti/advokátky do 35 let věku se zaměřením na občanské a obchodní právo (praktikující občanské a obchodní právo), kteří mají výbornou úroveň znalosti německého jazyka, včetně německé právnické terminologie (kandidáti by měli být připraveni složit test, pokud to bude organizátor požadovat). Stáž je připravena přednostně pro advokáty/advokátky, kteří již advokacii několik let provozují. Hlásit se však mohou i advokátní koncipienti/koncipientky, kteří/které jsou v posledním ročníku své koncipientské praxe a samozřejmě splňují věkové a znalostní podmínky.
Tato stáž ovšem není určena advokátům/advokátkám či advokátním koncipientům/koncipientkám, kteří/které pracují pro německou advokátní kancelář (např. pobočku německé advokátní kanceláře v ČR).
Při výběru kandidátů budou upřednostněni ti, kdo ještě studijní nebo studijně pracovní stáž zaměřenou na získání znalostí německého práva neabsolvovali.

V případě Vašeho zájmu o stáž zašlete prosím strukturovaný životopis a stručný motivační dopis, vše v německém jazyce, poštou, e-mailem nebo faxem na odbor mezinárodních vztahů České advokátní komory, Národní tř. 16, 110 00  Praha 1, k rukám paní Martiny Kurzové (e-mail: kurzova@cak.cz; fax 224 933 941). V životopise prosím uveďte i Vaše aktuální kontaktní údaje, včetně telefonu, faxu a e-mailu.

Odbor mezinárodních vztahů
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi