Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Pravidla dalšího vzdělávání advokátů

1. Účast v dalším vzdělávání advokátů (dále jen DVA) vyžaduje, aby advokát    v každém cyklu projektu získal minimálně 36 kreditů v oboru práva, právních  či souvisejících oborech, advokátních dovednostech nebo oblastech.

2. Kredity uděluje Komora dle těchto pravidel:

a) 1 kredit – 1 hodina účasti na semináři, přednášce, workshopu, konferenci, sympoziu a podobné akci zaměřené na odborné vzdělávání    v advokátních, právních či souvisejících oborech, dovednostech nebo oblastech (platí i pro e-learning či vzdělávání elektronickou formou,     pro účast na vzdělávacích akcích v České republice i v zahraničí);

b) 2 kredity – 1 hodina vedení semináře či jiné výuky v oboru práva či advokacie;

c) 1 kredit – vystoupení na odborné konferenci či jiné podobné akci zaměřené na advokátní či právní problematiku;


d) 1 kredit – odborný článek pojednávající o právní, advokátní či související problematice;

e) 5 kreditů – vlastní monografie, odborná publikace nebo komentář právního předpisu;      

f) 3 kredity - pololetní právnický jazykový kurz;

g) 5 kreditů - získání titulu LL.M., Ph.D.;

h) 10 kreditů - tři a vícedenní vzdělávací akce;

ch) v neuvedených či sporných případech rozhoduje o přidělení a počtu kreditů Komora.

3. Podmínkou pro úspěšné absolvování tříletého cyklu DVA je získání nejméně 4 kreditů z oboru advokátního práva, profesní etiky nebo problematiky poskytování právních služeb (semináře na téma AML, advokátní mlčenlivosti, advokátního tarifu, kárné odpovědnosti advokáta, pojištění profesní odpovědnosti apod.).                                                                     
4. Do požadovaného počtu kreditů v každém jednotlivém cyklu projektu je možné započítat maximálně 3 kredity z oblasti tzv. měkkých dovedností (soft skills).    
5. Advokát v prvním cyklu projektu, který získal kredity v požadovaném množství a skladbě ke dni podání žádosti, nejdéle pak v průběhu tří let, má nárok na vydání osvědčení ČAK o absolvování DVA. Následující vždy již tříleté cykly projektu advokáta plynule navazují na první cyklus.   
6. Komora vystaví advokátovi na jeho žádost podanou prostřednictvím interaktivního dotazníku reprezentativní osvědčení o absolvování DVA.  
7. Advokát, který absolvoval DVA a získal osvědčení Komory, má právo o této skutečnosti informovat klienty a veřejnost. Dále je od data vystavení osvědčení za předpokladu, že má uhrazeny všechny své splatné závazky vůči Komoře, oprávněn využívat výhod, slev a dalších benefitů poskytovaných či zajišťovaných ČAK v následujícím pro všechny absolventy projektu již tříletém cyklu DVA. O rozsahu benefitů a výhod Komora advokáty průběžně informuje na svých webových stránkách.
8. Účast na vzdělávacích akcích pořádaných Komorou advokát nemusí prokazovat. Účast na vzdělávání u externích vzdělavatelů advokát Komoře prokazuje potvrzením nebo osvědčením s uvedením odborného zaměření vzdělávací akce a absolvovaného počtu hodin. Publikační činnost advokát oznámí Komoře a na výzvu Komory přiměřeným způsobem doloží.
9. Osvědčení o absolvování dalšího, pro všechny absolventy již tříletého cyklu projektu, bude advokátovi vystaveno po splnění pravidel projektu na základě nové žádosti podané prostřednictvím interaktivního dotazníku.

 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi