Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Předseda ČAK Martin Vychopeň jako první zahraniční advokát obdržel nejvyšší slovenské advokátní vyznamenání

Premiéra pro oba předsedy národních advokátních komor. Tak by se dal ve zkratce charakterizovat slavnostní okamžik, který 11. dubna 2017 zažila Galerie 17. listopadu v Kaňkově paláci, sídle ČAK. Z rukou předsedy Slovenské advokátní komory JUDr. Ľubomíra Hrežďoviče (na snímku vlevo) převzal nejvyšší slovenské advokátní vyznamenání předseda České advokátní komory JUDr. Martin Vychopeň.

Řád Slovenské advokátní komory je vyznamenání, které se uděluje za mimořádný přínos rozvoji advokacie. „Dnes je to úplně poprvé, kdy je předávám, a moc rád, zahraničnímu advokátovi, který je velkým příznivcem slovenské advokacie a nebývalou měrou se zasloužil o rozvoj vztahů našich národních komor i jejích členů. Pevně doufám, že tyto úžasně nastavené vztahy budou pokračovat i v budoucnu,“ uvedl při předávání ocenění JUDr. Hrežďovič.


Ani jeho protějšek, předseda ČAK, nikdy nevnímal a nevnímá tuto spolupráci jako spolupráci dvou různých advokacií. „Pro mě je, možná i s ohledem na datum mého narození a historické souvislosti, advokacie česko-slovenská. Mohu potvrdit, že naše spolupráce je velmi nadstandardní a v Evropě ojedinělá, což mě těší. Stejně jako řád, jenž je pro mě úplně prvním oceněním, kterého se mi v životě dostalo, a je to pro mě velká čest. Ale neberu je jako své osobní ocenění, přijal jsem je ve jménu všech českých advokátů,“ poděkoval JUDr. Vychopeň, kterému v letošním roce končí funkční období předsedy ČAK a na 7. sněmu již kandidovat nebude.


Řád SAK se skládá z plakety (foto), diplomu a skleněné plastiky.



Autor: PhDr. Dagmar Koutská
Foto: Mgr. Barbora Petráčková

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi