Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

JUDr. Martin Šolc se ujímá prezidentsví v Mezinárodní advokátní komoře

JUDr. Martin Šolc se s účinností od 1. ledna 2017 do 31. prosince 2018 ujal prezidenství v Mezinárodní advokátní komoře (IBA). Čtyřiašedesátiletý Šolc, který ve funkci vystřídal Američana Davida W. Rivkina, je vůbec prvním Středoevropanem, jenž byl do vedení největší světové advokátní organizace v její sedmdesátileté historii zvolen.

Šolce, který byl členem IBA už od roku 1990 a od roku 2015 působil jako její viceprezident, zvolila Rada IBA v září 2016 na svoji na výroční konferenci ve Washingtonu. „Budoucnost právního poradenství se dramaticky mění, částečně díky technologickému pokroku. Změna je nevyhnutelná a je důležité, aby advokáti, advokátní firmy a komory drželi svývojem krok. IBA jim bude vtomto směru napomáhat řadou iniciativ “ zmínil Šolc jednu z priorit svého prezidentství.

Martin Šolc byl v letech 1990 – 1993 byl místopředsedou ČAK, v roce 1994 předsedou ČAK a v letech 1990 – 2002 členem představenstva České advokátní komory. Je zakládajícím partnerem advokátní kanceláře Kocián Šolc Balaštík a dlouhodobě jedním z nejrespektovanějších advokátů v České republice, se specializací především na poradenství při fúzích a akvizicích a restrukturalizacích firem a na právo obchodních společností. V letech 2007 a 2011 získal titul Právník roku v oblasti obchodního práva.

Mezinárodní advokátní komora (IBA) byla založena vroce 1947 a je největší globální organizací sdružující individuální advokáty a zástupce dalších právnických profesí a advokátní komory. Aktuálně sdružuje cca 80000 individuálních členů a přes 190 advokátních komor ve více než 160 zemích světa. IBA má svou kancelář v Londýně, a dále v Soulu (pro Asii), v Sao Paulu (pro Latinskou Ameriku), ve Washingtonu (pro Severní Ameriku) a v Haagu (při Mezinárodním trestním soudu).

Další informace v tiskové zprávě IBA

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi