Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

ČAK jednala s izraelskou delegací

Delegace špiček izraelské justice a advokacie se dne 24. listopadu 2016 sešla v sídle ČAK v Praze na jednání s předsedou České advokátní komory JUDr. Martinem Vychopněm, Mgr. Miroslavem Krutinou, členem sekce ČAK pro trestní právo, členkou představenstva JUDr. Vladimírou Glatzovou, JUDr. Johanem Justoněm, vedoucím odboru ČAK pro vnitřní a vnější legislativu a JUDr. Jiřím Novákem, členem kárné komise.

Přítomné hosty přivítal předseda Komory JUDr. Martin Vychopeň a krátce představil Komoru jako největší stavovskou samosprávnou právnickou organizaci v České republice, seznámil izraelské kolegy se  strukturou, organizací a pravomocemi ČAK a dále se zákonným zakotvením a principy, na kterých je výkon advokacie založen a které musejí advokáti dodržovat a ctít. Doplnila ho historickým exkurzem JUDr. Vladimíra Glatzová.

Hlavními tématy jednání izraelské delegace a vedení ČAK byly zejména otázky spojené s advokacií a jejím výkonem jako takovým. V Izraeli je totiž na 8 milionů obyvatel přibližně 70 tisíc advokátů, což je, uvážíme-li jejich vytíženost, zcela na jiné úrovni než u nás, kdy na 10 miliónů obyvatel připadá kolem 12 tisíc advokátů. Dále se probíraly otázky týkající se trestního práva, zejména procesní otázky a zkušenosti z obou zemí. Izraelští kolegové se zajímali i o historii a vývoj trestního práva od dob komunistického režimu po dnešní dny.

JUDr. Hana Rýdlová
Foto: Barbora Petráčková

 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi