Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

ADVOKACIE ŽIJE

26.9.2016, Lidové noviny, str. 14

Martin Šolc byl minulý týden ve Washingtonu zvolen prezidentem Mezinárodní advokátní komory (IBA). Od ledna příštího roku bude historicky prvním zástupcemzemí střední a východní Evropy, který bude vést největší světovou organizaci advokátů. „Své zvolení chápu jako ocenění své více než pětadvacetileté práce pro IBA a zároveň jako potvrzení, že česká či středoevropská advokacie je vnímána jako aktivní součást globální profese,“ řekl Šolc, zakládající partner pražské kanceláře KŠB.

Na pultech knihkupců se objevil komentář k občanskému zákoníku, který ve dvou svazcích na 2064 stranách detailně rozebírá novinky v českém rodinném právu. Vydal jej tým pod vedením Filipa Melzera a Petra Tégla z olomoucké právnické fakulty v nakladatelství Leges. Jde o čtvrtý díl velkého komentáře k novému kodexu, celkově jich má být osm. Další svazek by měl vyjít v příštím roce a bude se týkat pojištění, náhrady újmy nebo bezdůvodného obohacení.

Autoři komentáře jsou primárně akademici, ale Melzer a Tégl působí v kanceláři Havel, Holásek & Partners. Školí advokáty, soudce i jiné zájemce z řad odborné veřejnosti jako lektoři Justiční akademie a Akademie Havel, Holásek & Partners.

Tato kancelář také v září ohlásila povýšení – vedoucí advokát Ivo Průša se posunul na pozici Counsel. Specializuje se na poradenství při úvěrovém financování, kolektivním investování či směnečných programech.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi