Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokátní komora odročila rozhodnutí o Rittigových právnících

15.10.2014, denik.cz

Praha – Představenstvo České advokátní komory (ČAK) prozatím odložilo rozhodnutí, zda pozastaví výkon advokacie dvojici právníků obviněných v kauzách kolem lobbisty Iva Rittiga – Davidovi Michalovi a Markovi Stubleymu z kanceláře MSB Legal. Oznámila to dnes mluvčí komory Iva Chaloupková s tím, že předsednictvo si k rozhodnutí potřebuje vyžádat několik dokumentů od policie.
"
Stubley a Michal čelí obvinění v kauze dodávky jízdenek pro pražský dopravní podnik, Michal navíc jako obviněný figuruje i v případu údajného vyzrazování utajených informací z Bezpečnostní informační služby. Představenstvo profesní organizace advokátů projednalo záležitost dvojice právníků v pondělí.

„Jednání ohledně obou advokátů představenstvo ČAK odročilo na měsíc listopad, protože si bude vyžadovat od Policie ČR několik listin, které ještě potřebuje pro své rozhodnutí, neboť zkoumá splnění podmínek pro pozastavení (výkonu advokacie)," sdělila Chaloupková.

„Rozhodováno o možném pozastavení výkonu advokacie dotčených advokátů je s časovým odstupem až nyní, a to z důvodu, že záležitost jednoho z projednávaných advokátů je spojena s další kauzou, v níž je tento advokát stíhán v režimu vyhrazené, a i Česká advokátní komora je vázána zákonem na ochranu utajovaných skutečností," zdůvodnila mluvčí.

Podle ní jde o první obdobný případ v historii profesní organizace a ČAK musela kvůli utajení přijmout řadu opatření, aby dostála znění zákona."
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi