Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Exšéf dopravního podniku Dvořák si stěžuje na advokáta Lásku

18.09.2014,www.ceskenoviny.cz

Praha - Bývalý ředitel pražského dopravního podniku Martin Dvořák se obrátil na Českou advokátní komoru (ČAK) se stížností na advokáta a kandidáta do Senátu Václava Lásku. Vadí mu předvolební plakát, na kterém Láska Dvořáka označil za černého pasažéra. Podle Lásky je plakát v pořádku. Dvořákovu stížnost označil za zbabělost. Řekl to ČTK. ČAK se bude podnětem zabývat.

Dvořák ve stížnosti, kterou má ČTK k dispozici, tvrdí, že se Láska dopustil hrubého porušení etického kodexu. "Označení za černého pasažéra poškozuje moji veřejnou osobní i profesionální pověst a snižuje můj společenský kredit," uvedl ve stížnosti Dvořák. Podle Dvořáka také Láska použil jeho fotografii bez svolení. Bývalému šéfovi dopravního podniku vadí i to, že jej Láska, kterého si Praha v minulosti najala kvůli prozkoumání nevýhodných smluv v dopravním podniku, spojuje s údajnou trestnou činností a podvody.

Láska se hájí tím, že Dvořákovu fotografii koupil od člověka, který k ní má autorská práva. "Myslím si, že plakát je v pořádku a že je zbabělé stěžovat si na advokátní komoru. Pokud pan Dvořák do novin říká, že jsem zločinec a slibuje mi pomstu, tak je zvláštní, že se dovolává ochrany a čest ostatních nerespektuje," řekl ČTK Láska.

Mluvčí ČAK Iva Chaloupková ČTK potvrdila, že komora stížnost dostala a že se jí bude zabývat. "O tom, zda je stížnost důvodná či nikoliv, rozhodne v horizontu několika málo měsíců kontrolní rada," sdělila Chaloupková. Pokud by rada uznala, že je stížnost důvodná, zahájila by s Láskou kárné řízení. Advokátovi by pak hrozila i pokuta, dočasný zákaz výkonu advokacie či vyškrtnutí ze seznamu advokátů.

V souvislosti s pražským dopravním podnikem na Lásku podala kárný podnět i advokátní kancelář Šachta & Partners (dnes MSB Legal). Vadilo jí, že Láska dal ve veřejném vystoupení v rozhlase kancelář do souvislosti s údajnou trestnou činností v dopravním podniku.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi